Magazin cikkek

2011-es fesztiválajánló

hozzáadva: 2011. már. 04. Vissza a cikkekhez
2011-es fesztiválajánló

TIME WARP
Mannheim (Németország)
Április 2.

Németország, de talán egész Európa legrangosabb elektronikus zenei fesztiválja a Time Warp, amely több mint 15 évet tudhat maga mögött és jó formán minden létező techno dj/producernek megadatott a lehetőség, hogy tiszteletét tegye a Frankfurttól csupán néhány kilométerre levő kultikus rendezvényen. Az egynapos technoparty idén április 2-án kerül megrendezésre.

PRIMAVERA SOUND
Barcelona (Spanyolország)
Május 25-29.

A júniusi Sonar fesztiválnak szintén otthont adó Barcelona, májusi felvezetőjének is mondhatnánk a Primavera Soundot. A katalán város központjától 6km-re található a Parc del Fòrum, ahová a rendezvény beköltözik minden évben. A Primavera Sound híres a nem nagyon ismert előadók debütálásáról, valamint széleskörű és eklektikus zenei stílusjegyek szerepeltetéséről. Amíg a Sonar inkább elektronikus zenére fókuszál, addig a Primaverán az alternatív, indie-zene kedvelői is könnyen megtalálhatják kedvenceiket.

MELT!
Ferropolis (Németország)
Június 15-17.

Az tavalyi évben az előadó művészek által megszavazott legjobb fesztiválnak járó díjat bezsebelő Melt! egy nem mindennapi környezetben található. Az idén 14. alkalommal megrendezett rendezvény a Berlintől másfél órára lévő Gräfenhainichenben, a Ferropolis nevű ipartörténeti telepen rendezkedett be. A homokkal fedett tó partján található építőmunkálatokhoz használt elemek, óriási bányagépek érdekes színt adnak a fesztivál atmoszférájának. M.A.N.D.Y, Robyn, Miss Kittin, The Streets, Boys Noize, Loco Dice, Cut Copy csak egy kis részét teszik ki a hatalmasra sikeredett idei line-up listájából.

SZIGET
Budapest (Magyarország)
Augusztus 10-15.

Hazai kultfesztiválunk neve sem maradhat le a listáról, melynek első fellépőit a Sziget a napokban jelentette be hivatalosan. Láthatjuk majd például Chemical testvéreket, a Jarvis Cocker vezérlésével újra összeállt Pulp formációt, a britek grime királyát Dizzee Rascal személyében, vagy a kanadai Crystal Castles párosát. Alice Glass és Ethan Kath tavaly megjelent második albumpromotáló turnéjukba végre hazánkat is betáblázták. Visszatérő nagy nevek 2011-re: Gogol Bordello, Goran Bregovic és a Gotan Project szintén tiszteletüket teszik majd fővárosunkban. Az augusztusi fesztivál eddigi megerősített fellépőinek teljes listáját a Sziget hivatalos oldalán tekinthetitek meg, melyet még jópár név fog hamarosan követni. Nosztalgiázásként itt egy az olasz Rolling Stones zenei magazin által készített videó a tavalyi évből:

Írta: MrK

Forrás: ELECTRONIC BEATS.HU

Facebook