Trend cikkek

Élő közvetítés a Livestream-mel GoPro-kamerán keresztül

hozzáadva: 2014. okt. 24. Vissza a cikkekhez
Élő közvetítés a Livestream-mel GoPro-kamerán keresztül

A GoPro-kamerákat az adrenalinfüggők eddig is előszeretettel alkalmazták akciófelvételekkészítéséhez, mostantól viszont megspórolhatják a köztes lépést a megosztáshoz, amikor is PC-re kell még feltölteni a készített videókat, hiszen ezt a műveletet, valljuk be, síelés közben, ejtőernyőzéskor, bázisugrás alatt vagy épp bicikliversenyen tényleg nem valami egyszerű megoldani.

Livestream jóvoltából végre lehetőség lesz az izgalmas történéseket egy új iOS-alkalmazásnak köszönhetően közvetlenül a mobilról közvetíteni, ehhez mindössze a GoPro-kamerát kell az iPhone-al összekötni úgy, hogy aktív internetkapcsolattal a Livestream-app egész egyszerűen rácsatlakozzon a GoPro saját wifijére.

Az alkalmazáson elég lesz egy gombot megnyomni, az máris lockolja a mobil érintőképernyőjét a véletlen félrenyomások elkerülésére, és máris kezdődhet a live feed automatikus streamelése a GoPro-ról, talán egyedül a mobilinternet sebessége szabhat korlátokat a folyamatos streamelésnek, így erősen ajánlott a 4G-hálózatra előfizetni. Az élőben közvetített videók szűrésére szintén lehetőséget ad az alkalmazás, pillanatfelvételekilleszthetők be a feed-be, sőt még chatelhetünk is a nézőkkel (akik potenciálisan a haverok vagy családtagok is lehetnek), miközben a hegyről zúgunk lefelé.

Nem kizárt, hogy ez a sport jövője, és hamarosan minden sportágba beszivároghat az élőbelső nézetes akciójelenetek közvetítése, így a nézők kedvükre szortírozhatnak majd a sportolók vagy autóversenyzők között aszerint, hogy kinek a szemén keresztül szeretnék követni a meccs alakulását.


Írta: pto

Forrás: pto.hu

Facebook